Dag 15 : Så sandt som vi lider med ham

I Hebr 12,2 står der, at Jesus udholdt korsets lidelse, fordi hans øjne var rettet mod en enorm belønning. Han så dig og mig og alle andre mennesker som en uvurderlig skat, og derfor var han villig til at betale den ultimative pris for at vinde os.

Når Jesus i denne tid kalder os til at bede, er det et kald til at stå sammen med ham i hans kamp for at vinde alle menneskers hjerter. Han har selvfølgelig betalt prisen for at sone alle verdens synder på korset, men hver eneste person på jorden har fortsat brug for at erfare Guds kærlighed, før de kan tage imod hans gave.

De har brug for en levende demonstration af Jesu kærlighed igennem et andet menneske, som udstiller for dem, hvor elsket og uvurderlige de er i Guds øjne. Og kirken har for sin del brug for at betale en høj pris i bøn, hvis den skal lære at se andre mennesker som uvurderlige skatte. For det er bønnen, der lærer vores hjerter, hvor værdifulde andre mennesker er for Gud. Den åbner vores hjerter for Guds kærlighed. Den gør Guds tanker til vores tanker og hans følelser til vores følelser. Vi bedrager os selv, hvis vi tror, at vi kan lære vores hjerter at elske andre uden Guds hjælp.

Hvis ikke vi er villige til at betale denne pris i bøn, så vil vi heller ikke kunne synliggøre for andre, hvor værdifulde, de er i Guds øjne. Verden er fuld af skatte, men de vil først blive vores, når vi er villige til at betale en pris for dem.

“Vi forventer ofte milliongevinstagtige bønnesvar for bønner, som koster os mindre end en lottokupon.”
~ Ukendt

Lad os bede om, at Gud må dele sit hjerte for mennesker med os, så vi kan bede ud fra hans hjerte.

“Far, vi beder om, at Pottemagerens hus må være et sted, hvor mange mennesker kommer til at mærke dit hjerte, og at det må medføre bønner, som koster os blod, sved og tårer.”