Kærligheden er et dagligt valg.

Kærlighed er langt mere end salige følelser. Gud ske lov for det. Kærligheden skal dyrkes, ligeså vel som kartofler i haven. Gud er kærlighed. Han har opfundet kærligheden. Gud gav sin søn fordi Han elskede verden så højt. Joh. 3.16. En temmelig skarp model af kærlighed…..

En mor der føder sit barn med smerte , er et resultat af 2 menneskers følelser for hinanden, måske kun et kort øjeblik , eller måske helt uden et gram af kærlighed, men fordi lysterne styrrede 2 mennesker, som kun tænkte på at ”få”…..

Undskyld,,, men det er det verden ofte kalder kærlighed. En nat med dig…..Ja og hvad så med morgendagen????, og de næste 18 år???? Det kaldes vist nok  romantik ,(egoistisk kærlighed)…..

Agape kærlighed er den givende, opofrende kærlighed, som ikke kun tænker på sig selv.

I bibelen beskrives den sådan:

Den er tålmodig, mild, den misunder ikke, praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden ophører aldrig.

Denne kærlighed ophører aldrig. Er det ikke den vi alle sammen behøver i vores hverdag.

Kærligheden er et valg. Mit ego vælger det ikke altid, men Helligånden, den usynlige kraft, som jeg søger hos Jesus giver mig ny kraft til at elske i dag igen.

Gud er kærlighed og Han er den samme  i al evighed, siger Bibelen. Det har jeg lært at tro på, og jeg har valgt at leve mit liv ud fra dette grundlag. Helligånden fører mennesker sammen.

Lad os bede om Helligåndens kraft til at elske og tilgive.

Ha en god uge derude.
Mvh Birgitte Nissen