Hyrdedrengen David

Ud af en stor søskendeflok blev lillebror David udvalgt til at være konge over Israel. Hans kompetencer var et godt udseende, musikalsk, i god form, frygtløs over for vilde dyr, og så kendte han noget til Gud. Han blev salvet til konge af en profet, der blev sendt af Guds tilskyndelse.

David gjorde det som var godt i Guds øjne, men han var et menneske, som også kunne lave fejl. Han havde et ego, ligesom vi alle har det, som nogen gange tager overhånd. Han stod en dag op af sin middagssøvn, og går lidt rundt på sin terrasse og ser så nabokonen Batseba, hun ser meget smuk ud. Og David får lyst til hende. Og hun bliver gravid.

David kan som konge gøre, hvad han vil, fordi en konge har stor magt. Han sørger for at få afskaffet nabokonens mand i krigen.

Hyrdedrengen David som kunne spille harpe, kæmpe med vilddyr for at beskytte sin hjord, og salvet til konge af et sendebud fra Gud. Her har David et nederlag. Ups.

Vi kan alle vise vore kompetencer frem på et cv og blive ansat med en god løn, og have vores chefs tillid. Men vi kan pludselig overse et ego, en syndig side i os selv. Andre har måske længe set det eller , ikke….Men ind for Gud og mennesker må vi rette ind igen. Erkende at vi gjorde fejl. Tag sin skyld og bli fri.

Når jeg sad og læste om David i går aftes, læste jeg at David erkendte sin fejl, men der blev en konsekvens af hans fald. Som konge måtte han døje med mange fjender, og udøve mange krige, tage mange beslutninger. Og ind i mellem tænker jeg om det nu var den rigtige beslutning han tog.

Det samme kan vi tænke om den konge, vi står under. Og andre, kan tænke det om os, bla. Vore børn, vor nærmeste, kollegaer, naboer osv. Tog vi den rigtige beslutning ???

Hvis vi ikke gjorde det må vi erkende det, og bede om tilgivelse til mennesker og Gud.

I 2 Sam 22 siger David, at Herren er sin klippeborg og, at han altid havde Guds bud for øje. Det samme kan vi vælge i dag.

Ha en god uge derude.
Mvh Birgitte Nissen