Gud er god, og Han ved bedst!

Salme 25,14: Fortroligt samfund har Herren med dem der frygter Ham., og han kundgør dem sin pagt.”

Fortrolighed opstår over tid. At blive fortroligt med et menneske opbygges over tid. Jeg har været gift nu i 30 år med min mand , og vi er blevet fortrolige et godt stykke hen af vejen. Men der er stadig områder , vi ikke er helt fortrolige med endnu.

At frygte Herren, siger David, det ligger til grund for fortroligheden. At frygte er ikke i negativ forstand, men i respekt, og også velvidende den konsekvens det måtte have for ikke at gøre det.
Hvad du sår skal du høste. Og sår du ingenting, så kommer der blot ukrudt. Det taler naturen om lige nu. At lægge troskab i jorden, da vil der spire troskab. Og enhver der har lagt noget i jorden, går rundt og venter på det skal komme op. Som jeg nævnte sidste torsdag, ; At leve Gud nær er min lykke.

Jeg sad i weekenden og talte med min søn og min mand. Og her er jeg som oftest den der lytter mest (tro det, eller lad være) ….Min søn spurgte så mig om ;hvornår jeg sidst var lykkelig? Jeg svarede at det er jeg lige nu, når vi sidder her og taler sammen om livet, og når jeg også må få ordet ….

Fortrolighed opstår når vi taler om livet sammen jævnligt. Og at vi bare er mennesker sammen på godt og ondt. Jeg forlanger ikke af mig selv at jeg skal have de rigtige svar altid. Jeg øver mig meget i at lytte. At lade de andre komme til.

Fortroligt venskab har Herren med dem der frygter Ham.

Lad du blot andre komme til og lyt og giv plads, så vil mennesker frygte dig, respektere og fortælle dig om fortrolige ting. Gud vil kundgøre dem sin pagt. Hvilken pagt har jeg sluttet med Gud. Dåben er en god samvittighedspagt står der i 1 Pet 3,21. Mit ægteskab er en pagt med min mand, indtil døden os skiller.

I Ordsp 3,32 står der: “Den falske er Herren en gru, mod retsindige er han fortrolig.”
Gud er god , og at leve nær ved Ham, beviser hvem Han er.  Bliv fortrolig med Ham, som ved bedst. Tal med ham som din ven , og lyt efter hvad han svarer. Dette sker ofte i mine tanker og tilskyndelser.

Hav en skøn uge derude.
Birgitte.