Den prøvede tro…1. petersbrev kap 1.

Vi er blevet født på ny ved tro på Jesus Kristus, som opstod fra de døde. Men den fulde frigørelse sker først ved enden af denne tidsalder. Her og nu oplever vi prøvelser, og til tider ildprøvelse. Som guld, der renses og forædles ved at smeltes i ilden. Vores prøvede tro er dog mere værd end guld.

Kun en kort tid varer prøvelsen, i forhold til den evighed, der venter i himlen. At gennemgå prøvelser vil styrke os. Jesus blev også prøvet, meget hårdt endda. Han var Guds søn. Og som der står et sted, at det skal ikke gå os lettere end vores Herre. At gå i Jesu fodspor er en disciplin, ikke ved magt og styrke , men ved åndens kraft.

For en måned siden stod jeg i en relation hvor jeg blev kritiseret. Men Gud gav mig nåde til at smile i stedet for at gå til angreb.

Da jeg gik hjem så jeg en lignelse;

På en mark lå en stor fældet træstamme. På afstand lignede den en krokodille. Men ved nærmere eftersyn var det kun en fældet træstamme, hvilket jeg godt vidste .

For mig betød dette billede, at Jesus forklarede for mig at denne kritik kunne have blevet farlig, hvis jeg var gået til angreb og forsvar, men ved at smile i stedet og tie, var fjenden/ krokodillen afvæbnet.

Jesus talte ofte i lignelser, det gør han stadig.

Bed og lyt, og se at Han er med dig alle dage, når du følger i Hans fodspor.

Ha en god uge derude.
Med venlig hilsen fra Birgitte Nissen