Tanker om Job

Denne morgen slår jeg min bibel op på Jobs bog.. i kap. 42 v. 1-6

… Job siger: At jeg talte uden forstand, om noget som var mig for underfuldt, og som jeg ej kendte til.
Gud svarer: Hør dog og jeg vil tale ,…..ok siger Job; jeg vil spørge, og du skal lære mig.
Jeg havde kun hørt et rygte om dig, men nu har mit øje set dig.

I denne adventstid går vi rundt med en halv besked, et rygte måske om at Jesus er født, at Han døde på et kors , og nogen ved måske at han opstod igen, og nogen enkelte ved at han for til himmels….Men det er bare et rygte for de fleste dansker. Vi taler helt uden forstand. Jeg mener: uden en åndelig forstand, vi taler med vores menneskelige, humanistiske forståelse af julens budskab.

I julehjertebyen hvor jeg er med i et et folkeligt velgørenhedsarbejde i Aabenraa, mener man at Gud er alle steder ,og det hele drejer sig om lys og kærlighed, og måske et par søde engle. Dette er et godt rygte ,men hvordan lærer vi giveren at kende, som vil give os lys og kærlighed og englebeskyttelse hele året rundt?? Vi taler som Job uden forstand om noget, som er os for underfuldt, og som vi ej kender til…

Gud siger;Hør dog og jeg vil tale. Job svarer nu; jeg vil spørge , og du Gud skal lære mig. Jeg havde åbenbart kun hørt et rygte om dig, men nu har mit øje set dig.

Job tager det derfor tilbage, og angrer i støv og aske, hans forkerte mening og opfattelse af Gud.

Job havde været igennem en kæmpe livskrise og mistet sin rigdom. Og mange havde tilbudt Job en sjælesorgs samtale. Men der var noget Job måtte lære på den hårde måde i enrum med sin skaber.

Sådan er det også for os, som har hørt et rygte om Gud, vi må lære det på den hårde måde i et enrum med Gud. Lad os i dag vende vort øre til Ham i ordet og i det åndelige fællesskab og høre hvad Han siger til os.

Som overskrift for det citerede kapitel står der: At Job ydmyger sig for Gud, og at han bliver lykkeligere end nogen sinde før.
Det skete for Job og det sker også i dag for det menneske som vil lytte til Gud, og lader Ham lære os sin vej at kende.

Hav en god uge derude.
Mvh Birgitte Nissen