Ester og Mordokai

Ester var en meget smuk kvinde. Hun var jøde og Kongen havde udnævnt hende til dronning på sit slot. Kongen vidste dog ikke, hvem Ester egentlig var, udover at hun var smuk og opførte sig gudfrygtigt.

Hun tilbad den eneste sande Gud og hun havde stor Gudsfrygt. Hun havde et bagland som stod bag hende. Og det er vigtigt. En dag opdager en af kongens folk at Esters onkel tilbeder Gud og ikke kongen. Dette førte til at kongen udsteder en ordre om at alle skal dø som ikke tilbeder ham.

Ester er en af dem som ikke ville tilbede kongen. Men Esters bagland gik i faste i 3 dage om at kongen ville vise nåde. Ester var bange og hun løb en stor risiko. Men hun klædte sig på i purpurrød kjole. Kongen sad på sin trone og får øje på hende. Først bliver han lidt vred, men må ændre sit sind, og han løfter scepteret imod hende. Hun inviterer ham til et godt måltid mad og drikke. Han kommer i godt humør og siger at Ester næsten kunne få det halve kongerige om hun ville.

Ester fortæller da sandheden om, at hun er jøde og hun tilbeder den almægtige Gud.

Det ender med, at hun finder nåde.

I ordprogenes bog står der: “At ynde er svig, og skønhed er skin, men en kvinde der frygter Herren skal roses…..” Og at have et bagland der går i bøn og faste. Det var det der skulle til for at redde livet.

Vi har også et bagland i Pottemagerens hus. Et sted hvor der er bøn og faste. Her kan vi også vende ”kongens hjerte”.

Hav en god uge derude.