Ordsprogenes bog 5…..Advarsel imod utroskab.

At være tro i det små kender vi nok alle. At tage sig af det som er lagt hen til mig. AT være mor, ægtefælde, kollega, familie, veninde, discipel osv….

Da jeg var barn gik jeg i skole med min skoletaske hver dag . Også de dage hvor der var dårligt vejr og måske endda slet ikke havde lyst, eller følte mig lidt syg. Men min mor og far lærte mig at være tro i min skolegang. At passe mit arbejde og at overholde mine aftaler. Nu er jeg voksen og det må jeg hver dag gøre. Oplære mine børn og selv være et forbillede for dem.

Vers 1 Hør på mine visdomsord min søn, lyt til den indsigt jeg har, så du kan leve dit liv i visdom og vælge dine ord med omtanke.

Altså at lytte til Gud er visdom og indsigts begyndelse.

At være lydig. Ikke lade sig lede af følelser og tanker, men af det som Gud Han siger.

Vers 3; En utro kvindes ord er søde som honning, hendes smiger glider ned som smør, men bagefter bliver den bitter som malurt.

Det handler ikke om søde og smigrende ord, men om sandheden. At stå ved sig selv og situationen også når det er upopulært. Det kan koste venskaber og positioner at melde ud med sine inderste tanker. Men som man siger så er sandheden ofte ilde hørt. Gør det alligevel. Men behold ydmyghedens kappe på. Det er så let at sige det som kildrer i folks ører, men Gud vil give os mod til at være tro over for det kald som han har lagt ned i os. Gud vil tale til os som til sønner og døtre. Og en go far vil altid det bedste for sine børn. Så derfor HØR på Herrens visdomsord. Så befinder du dig på livets vej. Vær tro over hor Ham som kaldte dig til at hjælpe og tjene med det lille du har. Du er Hans datter og søn.

Ha en god uge derude.