Høstgudstjeneste.

På søndag har vi høstgudstjeneste i en lade ude på landet. Vi sidder på små halmballer, og der dufter af halm og høst. Der vil være et bord med med frugt, grønsager, blomster mm. Vi vil gerne ære Gud for høsten her og høsten hist. Vi vil synge sange der hører høsten til. Bla. Nu falmer skoven trindt om land…og fuglestemmen daler...

Høst er noget helt specielt. Det er spændende og se hvor meget der er kommet ud af det store arbejde,som har været det sidste år. “Landmanden pløjed og såede sin sæd i sorten jord, så bad vi Ham os hjælpe, som højt i himlen bor…..” Endnu en salme som fortæller slagets gang, for at nå hen til høsten.

Til sidst vil vi bla synge: “Op al den ting som Gud har gjort, hans herlighed at prise, det mindste Han har skabt er stort, og kan Hans magt bevise….. ” Jamen alle de salmer forkynder et helt evangelium, i et sprog som vi mennesker kan forstå. Det kan jeg så godt li.

Da jeg gik i 8. klasse, og kom hjem med skolebussen, så stod men far engang ude ved vejen og ventede på mig, og sagde at jeg skulle med i høsten. Og det ville jeg meget gerne. Det var virkelig en god modtagelse at få. Tænk at blive hentet med ud i marken og hjælpe til, og så være fri for det almindelige staldarbejde derhjemme. Det var lige noget for mig.

Hvad vil vi sige til, at vores himmelske far kalder os ud i marken for at høste mennesker ind i Hans rige, at slippe for det almindelige hjemmearbejde , og så blive kaldt ud på en høstopgave. Jesus siger at høsten er stor , men arbejderne er få… Bed siger Jesus, om at flere arbejdere vil hjælpe til.

Ha en go uge derude.
Mvh Birgitte Nissen