2 Tim 4,11: “Tag Markus med dig hertil, jeg har brug for ham i tjenesten….”

Paulus sidder i fængsel, og skriver til evangelisten Timoteus. Paulus, som før dræbte de kristne og forfulgte dem. Vi læste i sidste uge om hvordan Guds lys overmandede ham. “Saul, Saul , hvorfor forfølger du mig!” Denne Saul blev til en apostel Paulus, som nu er den, der opmuntrer og formaner menigheder og medarbejdere. En apostel- tjeneste, er en  som rækker ind i de andre tjenester . Hyrder, lærer, profeter, evangelister. DE 5 tjenester er dem som danner en helhed i Guds rige.

Paulus skriver nu til Timoteus, om hvordan han har det. Han har oplevet stor modstand fra enkelte mennesker, nogen har forladt ham, og han skriver nu til Timoteus, om at sende ham en hjælper mere, nemlig Markus. Tag Markus med hertil, for jeg har brug for hans tjeneste.

Jeg blev her mindet om at vi må kalde på hinanden ind i den tjeneste, vi står i. Vi klarer den ikke alene. Nogle medarbejdere vil forlade os, måske pga. kærlighed til denne verden, andre vil bekæmpe os. Men så er det godt at have andre åndelige ressourcer at kalde på.

I denne weekend vil vi mødes på pottemagerens hus og bede og søge Gud sammen. Vi vil her følges med andre søstre og brødre, og tjenester som vil tjene ind i vores liv den enkelte, og som fællesskab.

Paulus bad om hjælp  i fængslet, det samme må vi gøre. Måske du sidder i et fængsel, og har brug for et menneske der kan tjene ind i dit liv, så må du bede om det, skrive til en åndelig bror eller søster.

Gud velsigne dig til at bede om hjælp.

Vi har bøn og faste denne weekend. Kom og vær med en dag eller to.