Jonas flugt.

Jonas fik besked fra Herren om at drage til Nineveh og sige at Gud havde opdaget deres ondskab. Det passede ikke lige Jonas denne dag. Han ville hellere noget andet. Han gad ikke at gøre Herrens ærinde. Det ville han bort fra.

Jonas er skyld i at det skib han gik ombord på kom i stor havsnød. Jonas lå endda og sov i bunden af det , mens besætningen kæmpede med stormen.

Endelig vækker de ham. Han bliver nu klar over at han har syndet, og råber til sin skaber om hjælp. Besætningens guder kunne ikke gøre det ,men den ulydige Jonas Gud kunne stille stormen. Jonas måtte overgive sig , og tage sin skyld for at redde besætningen.

Et menneskes ulydighed , kan bringe flere i fare. Ja en hel by kan gå glip af Guds tale og formaning.

Jonas skulle irettesætte Nineveh og sige fra Gud at de skulle holde op med deres ondskab. Det var da heller ikke et sjovt arbejde.

I Danmark har vi også i flere år blevet mindet om, at hvis det folk som Guds navn er  nævnet over, omvender sig , så vil vi finde nåde. Altså er det de troende i Danmark, som må omvende sig. Dem som har Guds navn på deres læber. Det er os der går i kirke der må omvende os. Vi må tale det som Gud taler derude hvor vi går. PÅ vor arbejdsplads , i vort nabolag. På gaden….i vor familie. Jeg synes selv jeg prøver på at sige det som Gud siger her og der , men hvor kunne jeg gøre det meget bedre.

Jeg må igen blive stille for Gud og høre fra Ham, og blive fyldt med ånden, at jeg kan brænde for Ham min skaber. Være en fakkel som ikke kan overses.

I melodi grandprixet var der en ung mand som sang om sin farfar som han ikke nåede at kende. ” ville så gerne have lært dig at kende” og han sang den i sin farfars hus, og prøvede derigennem at opflamme nærværet og tankerne på sin farfar. Meget rørende synes jeg, og en åbenlys længsel.

Vi må længes mere efter at kende Ham i stedet for at flygte væk fra det som Gud vil vi skal tale. Lad os på ny stille os til rådighed for Ham vor skaber, og ikke være feje, og være årsag til manges ulykke.

Ha en god uge derude.