Gud hører bøn!

Fest, farver og vin. Fornøjeligt. Bryllupsfest i Kana. Jesus havde såvel sin mor som sine disciple med. Godt var det, men bedre skulle det vise sig at blive. Jesus var endnu ikke særlig kendt; men netop ved denne fest blev manges øjne åbne for, at denne mand var noget specielt. Han var ikke bare en almindelig håndværker. Vand til vin. Aldrig havde de set noget lignende. ”Gør, hvad som helst, han siger til jer” sagde Maria til tjenerne og tænkte måske, så skal I bare se. Det kom de til og mange med dem. Fra den dag, hvor Jesus gjorde sit første mirakel fulgte de ham overalt, hvor han færdedes.

Fest, farver og overflod har i de senere år præget det danske samfund. Fornøjeligt har det været for de mange; men med coronaens hærgen blev vi stoppet op, festen og overflodet var pludseligt truet. Det var ikke som i Kana, vinen der slap op, men en dødbringende virus, der stoppede os.

I denne tid undrer læger, eksperter, politikere og mange med dem sig over, at vi er sluppet så skånsomt igennem den første tid med coronaen. Man roser regeringens handlekraft og det danske folk for at følge anvisningerne for, hvordan man undgår at blive smittet. Alligevel kan man ikke rigtigt greje, hvorfor så få bliver smittet, selvom samfundet åbner mere og mere op.

”Gud bevare Danmark!” Lød det fra dronningen på hendes fødselsdag og sammen med hende har mange søgt Gud i de seneste måneder. Er det denne Gud, der på mirakuløs vis beskytter os i dag? Vi ved det vel ikke, men har grund til at tro det, da han hører bøn. Jeg tror, at det rørte vor himmelske fars hjerte, da hele Danmark midt under krisen, hvor det så mest sort ud stod sammen og sang salmen: ””Hil dig frelser og forsoner”.

God sommer!

Knud Mortensen