Den store hvide flok vi se…(Brorson)

I dag læser jeg i Udfordringens avis om Alle Helgen , kontra Halloween. ET hot emne i tiden, hvor de stakkels græskar er blevet misbrugt til noget, som de aldrig har været skabt til. Jeg elsker et stykke syltet græskar til nytårsmaden, ingen tvivl om det, og også gerne en suppe heraf.

Jeg læste den skønne salme af Brorson, om den” Store Hvide Flok”. Da blev jeg helt varm om hjertet, må jeg sige. Den flok som skal stå for tronen en dag. Den flok som har lidt foragt og trængsel, men som har toet sig i Jesu blod. …….I mangen nød tit tårestrømme flød. Nu holder de en fest, hvor lammet er både vært og gæst.

Til lykke kæmpesamling, ja o , tusindfold til lykke da, at du var her , så tro især og slap vel herfra ! Du har foragtet verdens trøst, så lev nu vel og høst, hvad du har såed, med suk  og gråd….. Opløft din røst, i tusind engles lyst…, og syng af himmelkraft og magt

Pris være dig evindelig, vor Gud og lammet sagt.

Denne salme blev for 1. gang levende for mig, når jeg tænkte på min afdøde far og mine bedsteforældre. Det var ikke altid let for dem, men de stod distancen. De bøjede sine knæ, og lukkede Bogen op, og handlede på Den hellige Guds befaling. Nu er de væk fra os , men,,,,, nej,,,,,, de er i os, lyslevende minder, principper og en masse kærlighed og levet liv står tilbage efter dem.

Jeg måtte straks købe blomster og køre til Stepping kirkegård og sætte en buket ved de tre gravstene, og ære deres levede liv i i troen på vores families frelser. Og være glad for at de viste mig vejen til himlen.

De er nu en del af den store hvide flok, og det vil jeg også være.

Det blev en velsignet tur hjem til Stepping. Amen

Ha en god uge der ude.