Præsten Eli

Præsten Eli i det gamle testamente havde 2 sønner. De havde overtaget deres fars tjeneste i templet. De var ikke særlig fromme , men de havde jobbet. De stak tit noget af det bedste til side til sig selv, af de ofrer, som kom ind. De spiste og drak. Deres far Eli sagde dog til dem at de måtte forbedre sig i fremtiden, men han gav dem ikke en konsekvens af deres gøren og laden. De fortsatte med at skalte og valte i deres tjeneste.

Ved siden af , præsten Eli havde Hannah ofret sin lille søn Samuel til at tjene i templet. Han var 4 år og opførte sig eksemplarisk ifht. Elis voksne sønner. Hans mor syede hvert år en ny dragt til ham og kom og gav ham denne. Hun elskede sin søn , men hun havde lovet Gud, at hvis hun fik en søn så ville hun give ham til Guds tjeneste. Ret vildt synes jeg. Tænk et barn på 4 år.

Samuel hørte lyde om natten og troede at han skulle stå op og tjene, han øvede sig i at høre sin Herres stemme.

En dag kom en profet og talte til Eli om; at fordi han har set igennem fingre med sine sønner i præstetjenesten, så ville Gud straffe ham. Dette skete i et slag imellem filisterne og israelitterne.

Man hentede pagtens ark som kunne have reddet Israelitterne, men fordi den ligegyldige præst Eli ikke varetog sit arbejde, og omvendte sig til profetens ord, så kunne Gud ikke velsigne dem. Sønnerne faldt i krigen. Eli selv, som var meget overvægtig, faldt bag over, og brækkede halsen, da han hørte om sine 2 sønners død.

Hvad siger dette os?

At præsten har et vigtigt job. Han må ikke se igennem fingre , selv med sine egne sønner, som er i tjeneste. At selvom vi har en kirke, så kan vi ikke bare forvente velsignelse over vort land når vi ikke tar profetens ord alvorligt. Vi har profetier i bibelen som også gælder i dag om at vandre ret med vor Gud.

I 5.mosebog 28 Står der:

At dersom du adlyder Herren din Gud, skal alle disse velsignelser nå dig…..

Det gælder vores familieliv, og vores økonomi og alt hvad vi rører ved….læs selv….

Ha en god uge derude.

Mvh Birgitte Nissen