”Hvor er I dog tungnemme” udbrød Jesus i Luk 24.

Denne morgen læser jeg om de to Emmaus vandrer. De sørgede og var frustrerede over tabet af Jesus. En turbulent tid i hele følelsesregisteret. Og pludselig står Jesus der, og de genkender Ham ikke. De er tilhyllet af sorg og sagn. Men så bryder Han brødet , og i det øjeblik genkender de Ham igen.

Hvor har vi brug for genkendelighed som mennesker for at blive trygge. Derfor er ritualer faktisk gode, selvom verden har kastet mange af dem overbord.

Jesus viser sig for inderkredsen af sine disciple. Og han forklarer dem igen om profetierne, om toraen, Salmernes bog , at der var noget der skulle gå i opfyldelse først. ”Fortæl det gamle budskab igen og igen, fordi vi glemmer så let igen”….Den sang tror jeg også de sang den dag.

Hvor kan vi hurtig miste fokus på Jesu ord, når vi ikke forstår det, der er sket omkring os. Men Jesus er den samme, og hans ord står fast. Da må vi have en reminder.

Vi skal have det lært. Selvom vi er så tungnemme, så er Jesus tålmodig med os, at han fortæller os det om igen. Tak for det Jesus.

Når jeg denne morgen sætter mig hen og spiller på mit klaver, bliver jeg så inspireret til at skrive min andagt lige nu. Og samtidig glæder jeg mig til at være sammen på PH denne weekend. Jeg blev også mindet om en drøm jeg havde i nat:

Jeg drømte, at jeg var inviteret til en folkekirke for at synge en sang med min guitar. Jeg havde et helt rullebord af mine sange, men der var næsten ingen lys så jeg kunne simpelt hen ikke se hvilken sang jeg skulle synge. Øv.

Der mangler lys . Og måske siger Jesus til os ; ”Hvor er I dog tungnemme”

”Undskyld Jesus, vil du godt forklare os det engang til”…???

Hav en go uge derude.

Mvh Birgitte Nissen

Der er bøn og faste denne weekend torsdag d.4-6 april Husk lørdag kl.10 generalforsamling. Kom og hør godt nyt fra PH.

Ring til Ejnar og meld dig til på 25388690.