Esters bog

I begyndelsen læser jeg om den lov, at en hver mand er herre i sit eget hus, og at det er hans sprog der tales i hjemmet. 1. kap. V. 22.

Senere læser jeg om Ester som kong Eerxes finder meget smuk, og han udskifter sin kone Vashtis , som havde været ulydig, til Ester. Ester var jøde og meget gudfrygtig. Hun gennemgik en skønhedskur et helt år og blev derefter kongens foretrukne dronning. Han ville give hende det halve kongerige. Dog var der en Haman som ikke brød sig om jøderne og ville have dem udryddet. Men Han blev selv udryddet.  Den som rører ved Guds ejendoms folk kan det gå ilde. Jøden Mordokaj ville ikke bøje sig for andre end den levende gud. Jødernes Gud og far.

Ester blev en vigtig brik, i at tale kongen til rette, så at jøderne ikke skulle udryddes. Hun gik i bøn og faste med sit folk i to døgn. Og hun vovede at bede kongen om fri for at blive slået ihjel. Kongen gav lov til at de måtte vægre sig, og det gjorde jøderne, stærke som de er.

Ester var en kvinde som blev brugt til at forhandle med kongen. Ja tænk at det var en kvinde som kunne gøre det.

Lad os ikke blive hovmodige som kvinder , men lad os være ydmyge og gudfrygtige. Vi må være ærbare og lytte til Gud og gennemgå den ” kur ” som er nødvendig for at komme i betragtning. At søge Gud og passe vort hus i kærlighed, og med vore hænder .

Hav en god uge derude.