I lørdags var vi til en stor kærlighedsfest. Et bryllup. En kærlighed ud over al forstand. 2 som elsker hinanden og er helt beruset i hinandens selvskab. Det går over al forstand. Tænk at Gud har nedlagt dette instinkt i mennesket at kunne forelske sig i det andet køn, og sige ja til at leve med hinanden ind til døden dem skiller. Det er stort. Det er den erotiske kærlighed som dominerer sammen med agape kærligheden. Den erotiske kærlighed elsker for at få noget igen. Agape kærligheden elsker uden at forlange noget igen. Den er opofrende.

I Ordsp. 3 v. 1-6 står der: Min søn, glem ikke hvad jeg har lært dig, dit hjerte tage vare på mine bud. Thi en række af dage og leveår og lykke bringer de dig. Godhed og troskab vige ej fra dig, bind dem som bånd om din hals, skriv dem på dit hjertes tavle. Så finder du nåde og yndest i Guds og menneskers øjne. Stol på Herren af hele dit hjerte, men forlad dig ikke på din forstand , hav ham i tanker på alle dine veje, så jævner han dine stier…”

Møllehave siger det sådan: ”At det skal kunne mærkes at vi lever”

Hvem lever vi for ? Hvorfor er vi her? Er der nogen der får en bedre dag , fordi vi lever?

At tage vare på Herrens bud giver et godt afkast. Det første bud er at du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte….
Deraf springer alt andet godt til dit medmenneske og din ægtefælde.

Forlad dig ikke på din forstand.
Altså forstanden slår ikke til. Der er mange ting vi ikke kan forstå. Men stol på Herren og glem ikke Hans ord. Heller ikke i ægte skabet. Det går somme tider ud over vor forstand. Men så r det ok, at lade det over til Gud vor Far i himlen.

Hav en god uge derude.
Mvh Birgitte Nissen