Allerførst vil jeg sige tak for samværet med jer på Pottemagerens hus forrige weekend til bøn og delvis faste. Det var en stor velsignelse for mig, igen. Altid er det godt at være et sted, hvor alle vil en ting – nemlig at søge Gud – og sortere alt andet fra for en stund.

Denne morgen læser jeg i Markus 7,24-30 om en ikke-jødisk kvinde.

Hun havde opsøgt Jesus, fordi hun havde hørt om Ham. Jesus var i grunden helt udkørt og trængte bare til at låse sin dør og rulle gardinerne ned. Men så banker det på døren og der står denne ikke-jødiske kvinde og beder om helbredelse for sin dæmon-besatte datter. Jesus svarer, lidt overraskende synes jeg, at han egentlig ikke ville bruge tid på hende, for han skulle først tage sig af sine egne. Men hun tiggede og bad og ydmygede sig. Selv da Jesus indirekte omtaler ikke-jøder som en hund. Og at jøderne skulle have brød først. Men det er kvinden lige glad med. Om hun blot kunne få smulerne nedenunder bordet, ville hun gerne være en hundehvalp, den dag. Det kunne den trætte Jesus ikke stå for, og han gav kvinden, hvad hun bad om. Frihed fra det, der plagede hendes datter.

I disse dage er jeg temmelig optaget af at tage omsorg for mine egne børn. Og jeg må lade andre ting ligge. Men nogen enkle ting presser sig dog på. Bla 800 aviser, som jeg sammen med min kirke har tro for, skal deles ud med påskens udfordring. Og så lige 3 dage med bøn og delvis faste herhjemme. Jeg beder om at Jesus må få taleret ind i ikke-jøder her i min kommune. Gud er stor og Han giver styrke og hjælp til at udføre det, som han har udstedt befaling om. Selvom vi er trætte, så må vi give et ord om frihed til mennesker … om Jesus, der kan sætte mennesker fri fra det, der plager.

Glædelig påske.
Mvh Birgitte Nissen