Gør døren høj

“Gør døren høj gør porten vid , den ærens konge kommer hid. Han hersker over allen land , og er alverdens frelsermand.”

Denne salme har fået en betydning for mig, det sidste års tid.

Måske fordi jeg oplever at skulle gøre plads til ærens konge i min hverdag, i forskellige henseende… fordi Kongen kommer her… nu, lige nu…hvor der bliver åbnet op for Ham.

Hvis jeg tænker på, hvordan min by begynder et helt år i forvejen, med at berede et royalt besøg på havnen, så må jeg sige, at der bliver lagt mange kræfter i at se Dronningen et kort øjeblik. Besøget varer nogle få timer, og så er kongeskibet på vej ud af havnen igen. En kæmpe forberedelse og timing med mange involverede.

“Gør døren høj, gør porten vid. Den ærens konge kommer hid.”

For 4 år siden var jeg på gademission i min by, Aabenraa. Vi gik igennem ”julehjertebyen”, som er et velgørenheds arbejde for familier med dårlig økonomi. Midt i området som består af mindre huse, der efterligner forskellige bygninger i byen, står der også en kirkebygning, og inde i den kirke sælges der uldsokker og smykker mm. Det slog mig for brystet, og jeg fik tanken, at jeg måtte gøre noget….gøre plads til , at ærens konge kan komme ind…. Jeg bad til Gud om hjælp til at handle ret.

I år bliver kirken til ”en rigtig kirke” med julesalmer, julebudskabet, bøn og stilhed. 12 præster har sagt ja til at komme og holde en minigudstjeneste. Hin december nat på gademission for 4 år siden, lagde vi hånden på den kirkedør, og bad om at ærens konge må komme hid. Ind i velgørenhedsarbejdet. Det er med stor ydmyghed, at jeg står overfor 12 præster, som har sagt ja til at fortælle om ”Den ærens konge ” i julehjertebyen i år.

Hvad slår dig for brystet i dag??….Læg det frem for Gud i bøn . Han vil gerne komme ind i det.

Gør plads i, dit hjerte, din økonomi, din stue ….din by for ærens konge… For Han vil gerne komme ind ,der hvor der er plads.

Ha en go uge derude.

Mvh Birgitte Nissen